Vegetáriánus szendvics

2 személyre

A padlizsánt hosszában kettévágjuk, majd a vágott felét négyzetrácsosan a bevagdossuk. A petrezselymet, a bazsalikomot, a citrom reszelt héját mozsárba tesszük és 3 evőkanál olívaolajjal összetörjük. Ha ezzel kész vagyunk, megkenjük vele a padlizsánt. Sózzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A sütőt grill fokozatra állítjuk a 10 percig sütjük a padlizsánokat. Végül félretesszük, hogy kihűljenek, mielőtt a szendvicsbe rakjuk.

A foccaccia-t megkenjük pesztoval, ezután a Garabonciás snidlinges kecske krémsajt golyókat ráhalmozzuk. Ezután a padlizsánt, majd a padlizsánra a felcsíkozott aszalt paradicsomot heleyzzük. Kettévágva tálaljuk.

Tipp:

  • Vigyázzunk a padlizsán bevagdosásánál, hogy a héjat ne vágjuk át.
  • Ha nincs mozsarunk, megtehetjük egy botmixerrel is.
  • A padlizsánt meglocsolhatjuk a citrom levével is.