2 személyre
hozzávalók
A Rib-eye mindkét oldalát vékonyan megkenjük olajjal. Forró serpenyőben mindkét oldalát 3-3 percig magas hőfokon pirítjuk, majd félretesszük pihenni. A vöröshagymákat megtisztítjuk, majd két fejet félfőre vágjuk, és serpenyőbe tesszük. Sózzuk, majd alacsony hőfokon aranybarnára pirítjuk.
A másik kétfej hagymát 2-3 miliméteres karikákra vágjuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk és olajban megsütjük. Ha kész vagyunk, lecsöpögtetjük és megsózzuk. A kész szendvics mellé tálaljuk.
A paprikákat félbevágjuk, héjával felfelé zsírpapírral bélelt tepsire tesszük. Olajjal megkenjük. Ízlés szerint megsózzuk, és a sütőben grill fokozaton 15 percig sütjük. Kihűtjük, csíkokra vágjuk, majd sóval, almaecettel, porcukorral összekeverjük.
Végül összeállítjuk a szendvicset. A kenyeret a belső oldalán megpirítjuk. Megkenjük Garabonciás leveles tehéntúróval, erre helyezzük a serpenyőben sült hagymát,majd a felcsíkozott steak-et a túróra tesszük, a hús tetejére pedig a marinált paprikát, végül a másik szelet kenyeret. Félbevágjuk és a sült hagymát mellé tálaljuk.
Tipp:
- A kenyeret vajon is megpiríthatjuk.
- A steak sütése után ne takarítsuk el a serpenyőt, hogy a hagyma sütéskor felvegye a steak pörzsanyagának ízét.
- A hagymakarikákat ne süssük túl forró olajban, különben keserűre ég a liszt.
- A marinált paprikát akár 2 órán keresztül is hagyjuk az ecetes marinádban.