Paradicsomos káposzta karamellizált sült káposztával, Garabonciás kecskesajttal és házi lepénykenyérrel 

2 – 4 személyre

Paradicsomos káposzta:

A káposztát negyedekre vágjuk, torzsáját eltávolítjuk, vékonyra szeleteljük. Egy nagy tálban besózzuk, és 15 percig állni hagyjuk. Közben az olívaolajon üvegesre pároljuk a felszeletelt hagymát, újhagymát, fokhagymát és gyömbért. Hozzáadjuk a fűszereket, kevergetve pirítjuk. Ezután felöntjük a natúr paradicsomszósszal. Sózzuk, borsozzuk. Erős lángon főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik. A káposztát alaposan kinyomkodjuk. Egy wokot, vagy serpenyőt füstölésig hevítünk, majd beletesszük a felcsíkozott káposztát, és néhány percig dobva-rázva pirítjuk. Akkor jó, amikor szélei karamellizálódtak, kissé összeesett, és elveszítette nyersességét. A mártáshoz adjuk, összekeverjük, néhány percig még főzzük. A feltétként adott sült káposztához néhány cikk káposztát meglocsolunk olívaolajjal, sózunk, borsozunk, majd 200C fokos (légkeverés) sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. A főzeléken feltétként adjuk, tetejére Garabonciás kecskesajtot reszelve és újhagyma zöldjével megszórva, tunkolós lepénykenyérrel tálaljuk.

Kecskejoghurtos lepénykenyér:

Az összes hozzávalót kézzel összegyúrjuk (2 evőkanál olajat kihagyunk a sütéshez). Átgyúrjuk, négy gombócra osztjuk, majd korongokra, vagy ovális formára nyújtjuk. Közepesen forróra felhevítünk egy serpenyőt, hozzáadjuk a 2 ek olajat. Beletesszük a tésztát (serpenyő méretétől függően valószínűleg kettesével lehet kényelmesen sütni), egyik oldalát egy percig sütjük, amíg arany, pirult pöttyök keletkezek rajta. Megfordítjuk, lefedjük, újra 1 percig sütjük (ekkor emelkedik meg). Levesszük a fedőt, és 2-3 perc alatt készre sütjük. Langyosan tálaljuk.