2 személyre
hozzávalók
A házi tészta elkészítése:
A lisztet a tojással, a vízzel és egy csipet sóval összedolgozzuk. Ha ezzel kész vagyunk, elcsomagoljuk és 30 percet pihenni hagyjuk. Pihentetés után kétujjnyi széles metéltekre vágjuk. Sós vízben közepesre főzzük.
A kacsamell elkészítése:
A kacsamelleket megtisztítjuk, majd a bőrét rácsos formában beirdaljuk. Forró serpenyőben először bőrével lefelé körbe pirítjuk. (a serpenyőt pedig félretesszük!) Ezután egy tepsire tesszük, és 210C fokokn 3-4 percig sütjük. Ezután pihenni hagyjuk.
Összedolgozás:
A már előzőleg használt serpenyőben a vajat felolvasztjuk. A fokhagymát a kés lapjával megroppantjuk, és a zsályát az összetört borssal együtt a forró vajba tesszük. A közben megfőzött tésztát serpenyőbe tesszük, átforgatjuk a felhívett vajban, és tálalhatjuk is.
Tálalás:
A Garabonciás füstölt kecskesajtot ajtot rácsipkedjük a tésztára, ezzel adva pikáns ízt házi tésztánknak. A kacsamelleket felszeleteljük és a tésztára tálaljuk. Friss oregánó és petrezselyemmel tálaljuk.