4 – 6 személyre
hozzávalók
A tésztához egy nagy tálba tesszük a lisztet, sót, a puha vajat, a Garabonciás leveles tehéntúrót és a Garabonciás juhtúrót, valamint egy felvert tojást. Keverőgép dagasztókarjával vagy kézzel összegyúrjuk, téglalappá formázzuk, és jobbról, balról behajtjuk (mint egy könyvet). Frissen tartó fóliába csomagoljuk, és fél órát hűtőben pihentetjük. Kivesszük, átnyújtjuk, három-négyszer áthajtogatjuk. Újra hűtőbe tesszük. A hajtogatást három alkalommal megismételjük. Az utolsó hajtogatásnál a tészta felületét megszórjuk a fűszerkeverékünkkel, és úgy hajtogatjuk. A sütőt előmelegítjük 200C fok légkeverésre. A tésztát kinyújtjuk, felületét éles késsel beirdaljuk, majd 4,5 cm-es karikával kiszúrjuk. Tetejét megkenjük a felvert tojással. 10 percig sütjük, majd levesszük a sütő hőfokát 180C fokra, és további 20 percig sütjük.