2 személyre
hozzávalók
A csirkemell elkészítése:
Első lépésként a csirkemelleket megtisztítjuk. A vaj egyharmad részét serpenyőben felolvasztjuk, majd a csirkemelleket arany barnára körbe sütjük. Ezután a csirkemelleket egy tepsiben 210C fokos sütőben 6-8 percig sütjük. Tálalásig melegen tartjuk.
A kelkáposzta elkészítése:
A csirkemell sütése közben a kelkáposztákat megtisztítjuk; a torzsát levágjuk, a külső leveleket leszedjük. Ha a kelkáposzta tisztításával készen vagyunk, négy egyforma cikkre vágjuk. Az előzőleg használt serpenyőbe a következő egyharmad rész vajat felolvasztjuk, és a kelkáposztákat körbe pirítjuk. Sózzuk-borsozzuk és 210C fokos sütőben 5 percig sütjük. Tálalásig melegen tartjuk.
A sajtmártás elkészítése:
Egy külön serpenyőben felolvasztjuk a maradék vajat. Hozzáadjuk a lisztet és megpirítjuk, majd felöntjük Garabonciás tehéntejjel. Miután felforrt, a Garabonciás tenén (vagy kecske) sajtot belereszeljük, csomómentesre keverjük, és levesszük a tűzről. – Fontos, hogy ne forraljuk tovább, különben leég!
Tálalás:
A kelkáposztát megszórjuk felkockázott aszalt paradicsommal. A pesztót a sajtmártás köré locsoljuk. A pesztót egy kevés oliva olajjal és egy fél citrom levével összekeverjük.