Csirkemell steak sajtmártással és pirított kelkáposztával

2 személyre

A csirkemell elkészítése:

Első lépésként a csirkemelleket megtisztítjuk. A vaj egyharmad részét serpenyőben felolvasztjuk, majd a csirkemelleket arany barnára körbe sütjük. Ezután a csirkemelleket egy tepsiben 210C fokos sütőben 6-8 percig sütjük. Tálalásig melegen tartjuk.

A kelkáposzta elkészítése:

A csirkemell sütése közben a kelkáposztákat megtisztítjuk; a torzsát levágjuk, a külső leveleket leszedjük. Ha a kelkáposzta tisztításával készen vagyunk, négy egyforma cikkre vágjuk. Az előzőleg használt serpenyőbe a következő egyharmad rész vajat felolvasztjuk, és a kelkáposztákat körbe pirítjuk. Sózzuk-borsozzuk és 210C fokos sütőben 5 percig sütjük. Tálalásig melegen tartjuk.

A sajtmártás elkészítése:

Egy külön serpenyőben felolvasztjuk a maradék vajat. Hozzáadjuk a lisztet és megpirítjuk, majd felöntjük Garabonciás tehéntejjel. Miután felforrt, a Garabonciás tenén (vagy kecske) sajtot belereszeljük, csomómentesre keverjük, és levesszük a tűzről. – Fontos, hogy ne forraljuk tovább, különben leég!

Tálalás:

A kelkáposztát megszórjuk felkockázott aszalt paradicsommal. A pesztót a sajtmártás köré locsoljuk. A pesztót egy kevés oliva olajjal és egy fél citrom levével összekeverjük.