2 személyre
hozzávalók
A chia magot sós bő vízben feltesszük főni. 15-20 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük. Ugyanezt tesszük a vöröslencsével is. Az angol zellert, a mazsolát, az aszalt szilvát, az áfonyát kisebb darabokra vágjuk, majd az olivaolaj, vöröslencse és chia mag keverékéhez adjuk. A lime héját is bele reszeljük, és egy fél lime levét is hozzáadjuk. Sózzuk és összekeverjük. A kinyomott lime-ot félretesszük.
A báránybordát megtisztítjuk és a bordáknál felszeleteljük. Egy serpenyőben olajat hevítünk és a bordákat oldalanként 3-3 perc alatt körbe sütjük. Sózzuk. A maradék lime levét hozzáadjuk, illetve a kinyomkodott lime-okat is a serpenyőbe tesszük a bordák mellé. Végül meglocsoljuk a mézzel. Mindezek eredményeként mártást mártást kapunk a bordák alatt.
A paprikákat félbevágjuk, a magját kiszedjük. A héját megkenjük egy kevés olivaolajjal és a sütőben grill funkción 5 perc alatt megsütjük.
Az elkészült chia salátát beletöltjük a megsült paprikák belsejébe. A megsült borbálat a tányérra tálaljuk. Meglocsoljuk az alatta lévő mártással. Végül megszórjuk Garabonciás juhtúróval. Apróra vágott korianderrel frissítjük.